بسیاری از آزمایشهای کوچک و کوتاهمدت انسانی نشان دادهاند که شکلات تلخ یا مکملها یا نوشیدنیهای استاندارد کاکائو میتواند فشار خون را به میزان متوسطی کاهش داده و کلسترول خون و سلامت رگهای خونی را در بزرگسالان بهبود بخشد.
دکتر مظفریان گفت و برخی از مطالعات مشاهدهای طولانیمدت نشان دادهاند که افرادی که کاکائو بیشتری مصرف میکنند ممکن است خطر ابتلا به برخی بیماریهای قلبی عروقی را کاهش دهند.
دکتر مظفریان و همکارانش در یک مرور سیستماتیک که در ماه فوریه در مجله JAMA Network Open منتشر شد، چگونگی ارتباط برخی غذاها و مواد مغذی با شرایط سلامت قلب را بررسی کردند.
آنها یافتند که خوردن شکلات الیت قلبی با کاهش خطر بیماریهای قلبی عروقی مرتبط است و تخمین زدند که مصرف متوسط روزانه فقط 10 گرم یا حدود یک سوم اونس شکلات با کاهش 6 درصدی همراه است در خطر کلی بیماری قلبی عروقی.
دکتر جوآن منسون، رئیس پزشکی پیشگیرانه در بیمارستان بریگام و زنان در بوستون، گفت: اما این نوع تخمین ها بر اساس مطالعات مشاهده ای است که محدودیت های مهمی دارند.
این مطالعات فقط می تواند ارتباط بین خوردن شکلات و سلامتی را شناسایی کند.
دکتر منسون گفت: آنها نمی توانند ثابت کنند که شکلات فوایدی دارد – افرادی که شکلات بیشتری می خورند ممکن است از راه های دیگری که بر سلامت آنها تأثیر می گذارد متفاوت باشند.
دکتر مظفریان با اشاره به مواد شیمیایی طبیعی موجود در گیاهان گفت: دانه های کاکائو مملو از فیبر و «مواد مغذی گیاهی» هستند.
تصور می شود کاکائو حاوی حدود 380 ماده شیمیایی مختلف است که در میان آنها دسته بزرگی از ترکیبات به نام فلاوانول ها وجود دارد که به دلیل فواید بالقوه برای سلامتی مورد توجه تحقیقاتی قرار گرفته است.
اما کمتر مشخص نیست که برای بهبود سلامت به چه تعداد فلاوانول و سایر مواد مغذی گیاهی نیاز دارید یا اینکه آیا نوار شکلات انتخابی شما حاوی مقدار کافی از آنها برای این کار است و کارشناسان در این مورد نظرات متفاوتی دارند.
دیدگاه شما با موفقیت ثبت شد.